Sådan Beskær pæretræer

Sådan Beskær pæretræer

I denne artikel vil du finde ud af, hvordan man beskære pæretræer. Beskæring pæretræer kan gøres på flere måder.
Beskæring af pæretræer, i de tidlige stadier, følger det samme mønster som for æbler. Dybest set, behandling af etablerede buske, i en have, er også den samme for pærer og æbler. Der er dog et par punkter, der bør være opmærksom.
Hvordan man beskære pæretræer – General:
Pærer, generelt, vil stå sværere beskæring end æbler uden at blive tvunget ind i overdreven træ vækst. Bush træer bør tilskyndes til at danne en robust ramme af grene af moderat hård beskæring i de tidlige år. Tre eller 4 passende placeret grene er beskåret for at producere 6 eller 8 yderligere grene fra 2 godt positioneret knopper, denne proces kan gentages i de følgende år. Når de grundlæggende rammer af træ er blevet etableret, bør beskæring lysere, indtil træet begynder at bære.
Som pærer generelt har tendens til at anspore op mere frit end æbler, når træerne er begyndt at beskæring vil det være nødvendigt at tynde ud spur systemer ofte, at fremme nye træ vækst.
Sådan Beskær pæretræer – ældre træer:
På ældre træer, som har været spur-beskåret lidt for grundigt, det vil være til gavn for drastisk reducere mængden af frugtbærende træ og skære tilbage grene til at producere https://www.3tilbudelektrikere.dk/ nye vækst er tilrådeligt. Fornyelse beskæring, som æbler, der praktiseres, i betragtning af at flere træ kan fjernes, uden at producere overdreven ny vækst.
Sådan Beskær pæretræer – sorter:
Sorter vane er en faktor til at overveje, for visse pærer har en langt mere opretstående vane med vækst end æbler. Dette er især mærkbar i Doyenne du gesims, fertilitet og konference, når hårdt beskåret. Når beskæring filial ledere til et bud for forlængelse vækst, det er bedre at beskære til et bud over den udad-peger en påkrævet. Dette peger udad mod bud vil derefter vokse ud i en bredere vinkel, den uønskede del fjernes senere.
Andre sorter, såsom Catillac og Beurre d’Amanlis, også konference når let beskæres, har en spredning tendens, og kan det være bedre at beskære til en opadgående bud, eller endda til en bud over den opadgående ene kræves, at fjerne den uønskede del senere, som før.